Cum îmi găsesc inspirația?

Am observat de-a lungul timpului că atunci când vizionez câte un videoclip pe YouTube despre un sketchbook tour, ori când cineva realizează un desen, devin brusc inspirată și am poftă de a crea și eu ceva.

De cele mai multe ori așa mi se întâmplă și mă gândesc că în mintea mea ia naștere ideea că sunt la fel de talentată încât să realizez ceva la fel de frumos.

Un alt sentiment care apare atunci când urmăresc astfel de videoclipuri este cel de copiere, de a face ceea ce face celălalt. Când văd un sketchbook plin cu desene superbe, corecte, făcute cu multă dedicare, sunt determinată să creez un sketchbook la fel de interesant și plăcut de studiat.

Recunosc că sentimentul dispare imediat după ce am realizat acel desen. Faptul că nu vine de la sine inspirația face să dispară foarte repede. Dar nu este nimic greșit cu asta. Dacă un videoclip de 15 minute m-a inspirat să creez o pictură în ulei, de exemplu, superbă pe care am reușit să o vând, atunci este în regulă ca după aceea să nu mă mai simt inspirată și să mă apuc de una nouă.

Sunt sigură că astfel de persoane există totuși și le aplaud! În ceea ce mă privește pe mine cam așa funcționează lucrurile. Dacă astăzi îmi propun că creez ceva, dar simt că nu am inspirație, atunci dau play unui video și am rezolvat problema.

Tu cum gestionezi sentimentul de „Mamă, ce neinspirat sunt!” ?

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *