„Parfum de narcise”

Am pictat un tablou de sezon, având drept subiect narcisele. Chiar dacă afară este rece și chiar ninge, o parte din flori au înflorit, printre care și narcisele în anumite zone. Depinde unde este mai cald.

Am câteva poze salvate cu narcise și chiar voiam să le pictez. Ba aș vrea să le pictez și pe cele albe. Au un miros și mai puternic decât cele galbene.

Procesul de pictare nu a durat mult și nici nu m-am întins cu prea multe staruri. Am vrut ca această pictură să fie gata din prima.

Așa că am făcut ceea ce fac de obicei:

  • Am dat MDF-ul cu trei straturi de gesso;
  • Am realizat schița;
  • Am pătat pânza;
  • Am pictat cu vopsea pură.

Chiar îmi place mult cu mi-a ieșit și îmi era dor să pictez flori. Chiar dacă în momentul de față încerc să experimentez peisaje, mâncare și chiar oameni – despre primul meu portret în ulei voi scrie cât de curând – tot natura statică este cea pe care iubesc să o pictez.

Am început din prima zi în care am primit vopsele pe bază de ulei cu această tematică, astfel că m-am atașat de ea. I-am promis mamei că o să fac trei picturi pentru ea, pe care să le pună în sufragerie, așa că „Parfum de narcise” îi va aparține.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *