Păreri despre cuțitul pentru pictură Talens

Așa cum am scris un articol despre paleta din hârtie pentru pictură, așa voi scrie și despre un cuțit de pictură luat odată cu celelalte materiale.

La fel cum am spus și în articolul anterior, de ceva timp îmi doream și un astfel de cuțit. Vedeam cum alți artiști îl foloseau pentru amestecarea unor culori de nuanțe diferite, ori cum pictau cu el, astfel că m-au făcut să-mi doresc unul.

Evident că pe mine m-a atras cel mai mult ideea de a-l folosi în amestecarea vopselei. Cea mai bună parte din folosirea acestui cuțit este atunci când trebuie să adun vopseaua și să o pun deoparte.

Acest lucru îmi era imposibil de realizat cu pensula. Voi insera un video ca să înțelegeți despre ce vorbesc.

Fiindcă este flexibil, acest instrument este perfect pentru a-mi ușura munca atunci când trebuie să creez o nouă nuanță sau când trebuie să fac un pic de ordine pe paleta de lucru.

Funcționează destul de bine pe post de racletă. Nu curăță perfect, dar îndeajuns de bine încât să pot amesteca alte culori în același loc. Încă sunt un pic stângace cu el, dar mă voi obișnui.

Chiar mă bucur că am decis să-l cumpăr. A fost comandat de pe același site de unde am luat și paleta. Mărimea 3025 a costat 22.69 RON.

Sincer, când am ajuns la punctul în care trebuia să aleg mărimea, m-am pierdut un pic. Am consultat review-urile pentru a-mi da seama ce mărime ar trebui să iau. Astfel am reușit să comand mărimea perfectă pentru nevoile mele.

După măsurătorile mele, lama cuțitului are lungimea de 5 cm și lățimea de 1,5 cm. Este o mărime medie, după părerea mea. Nici mare, nici mică.

Se pare că pe alte site-uri, mărimea este scrisă în mod diferit. Cred că în ceea ce privește achiziționarea cuțitelor de pictură, mărimea va fi aleasă la ghici. Ori le poți compara cât de cât cu mărimea pensulelor sau poți să cumperi un set cum este acesta.

Un alt lucru de menționat ar fi faptul că va trebui să îl cureți de fiecare dată după ce-l folosești. Dacă ești leneș ca mine și nu vrei să-l cureți cu terebentină, îi poți șterge lama cu un prosop de hârtie.

Dacă acesta nu este curățat, atunci vopseaua care s-a întărit te va încurca teribil de tare la următoarea utilizare.

În final, te sfătuiesc să cumperi și tu un astfel de cuțit. Dacă simți că ai nevoie de unul la amestecarea culorilor, atunci unul așa cum este al meu va fi perfect. Nu regret absolut deloc că mi l-am cumpărat.

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *