Cum depistezi greșelile din desenul tău

Ăsta este un lucru important de făcut dacă ai îndoieli asupra desenului tău. Poate că ai făcut un portret, dar ceva nu se vede bine. Să spunem că poziția ochilor nu este acolo unde trebuie. Ceea ce poți face este să acoperi cu mâna un ochi și să îți imaginezi unde ar fi poziția lui.

După ce iei mâna, vei observa că ochiul nu este acolo unde ți l-ai imaginat tu. Așa poți proceda și cu alte elemente. Este o metodă bună de a depista greșelile. Asta este cea mai simplă soluție, dar nu cea mai bună.

Măsurătorile și alte metode rămân cele mai eficiente. Despre metoda formelor geometrice am vorbit în acest articol. Portretul este greu de făcut, dar nu imposibil. Nici eu nu mă pricep foarte bine, de aceea am optat pentru cele semi realiste. Însă vreau să le reușesc și pe cele realiste.

Am încercat diverse metode de-a lungul timpului, dar nu m-au atras. Se vorbește într-un capitol din cartea Școala de desen despre portret și-s curioasă ce metode sunt prezentate acolo.

Dar, până la măsurători, încă o metodă bună ar fi să privești desenul pe dos. Să-l lipești cu fața de geam și să observi de pe spatele acestuia greșelile prezente. Metoda aceasta o făceam mereu înainte și chiar era de ajutor. Ochiul este forțat să vadă dintr-o altă perspectivă, sesizând astfel imperfecțiunile.

Și am mai auzit de o variantă. Aceea de a întoarce desenul cu susul în jos. L a mine nu a funcționat. Ba chiar arăta mult mai frumos așa.

Deci la putere rămân acoperirea unei zone cu mâna și să-ți imaginezi unde ar trebui să fi poziționat lucrul respectiv plus întoarcerea foii, privind pe spatele acesteia. Asta până te încumeți să încerci măsurătorile și să le înțelegi.

Nu fugi de responsabilitățile tale, ci înfruntă-le. Nu acoperi cu o șuviță de păr ochiul care nu iese, sau cu un trandafir gura.

Curaj și succes!

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *