Trebuie să merg la faculatea de arte ca să știu să desenez?

O acțiune peste care mulți poate doresc să sară – chiar și eu. Faculatea este bună. Și mai bine ar fi dacă ai face direct liceul de artă, apoi dezvoltându-te în facultate. Dar asta este posibil doar dacă descoperi că ai această înclinație până să dai deja la un liceu oarecare.

Facultatea nu este vitală. Mai ales dacă ai ocazia să o termini și să nu găsești de lucru în domeniu. Nu vreau să descurajez pe nimeni, ci spun doar părerea mea. Alții reușesc cu facultatea, alții nu.

Acum, dacă tot a fost inventat internetul și ai acces la el, poți face facultatea gratis, de la biroul tău, cu un sketchbook lângă, o agendă, creion, pix și o radieră. În limba engleză aveți o mulțime de sfaturi, doar că asta necesită cunoștințe de cunoaștere a acesteia.

Pe blogul meu voi avea articole unde voi traduce aceste informații pentru a le fi ușor de înțeles și celor care nu stăpânesc această limbă.

O altă variantă ar fi achiziționarea unui manual de artă. Pe mine m-ar tenta, mai mult de curiozitate. N-am avut niciodată unul, decât am văzut la domnul de desen, când l-a adus la școală cu scopul de a fi cumpărat. Îmi furase ochii, destul de tare, dar de unde bani? Acum însă îmi permit mai ușor unul, deși tot mi se pare mult chiar și acum. Acesta îmi făcea cu ochiul acum ceva timp. Poate reușesc să-l iau la un moment dat.

Indiferent că înveți la facultate sau de acasă, perseverența și munca te ajută să reușești. Nu te lăsa înșelat de premisa că: Doar facultatea îți asigură victoria. Până de curând era BAC-ul, dar fără studiile superioare alături, nu prea găsești de muncă.

Așa că fii ambițios, iar dacă nu dorești o facultate, muncește și învață singur, poate chiar în grup, cu alți pasionați.

Experiența este adevărata lecție. Dacă ai ocazia să participi la un eveniment legat de artă, du-te. Asta te va duce mai sus cu câțiva pași pe drumul spre reușită. Încearcă să te înconjori și de oameni care fac același lucru ca tine.

Urmărește pe rețelele sociale grupuri de artă, artiști, pasionați. Văzând mereu lucrări spectaculoase, te vor motiva spre a face la fel. Dacă vezi o lucrare de începător, tu fiind deja puțin avansat, observi greșelile pe care le-ai făcut și tu, dându-ți seama astfel că ai evoluat cu câteva procente.

Tu ai reușit să evoluezi de unul singur?

Distribuie articolul:

2 comentarii

  1. Sigur, poți reuși fără ea, dar nici nu e de dat cu slănină, să o mănânce câinii. Precis poți învăța o mulțime de lucruri utile acolo, disciplină șamd. Dar la fel de bine, motivat fiind, poți învăța – aproape – orice pe cont propriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *