„Revigorare” pe MDF

Ieri am încercat să pictez. Nu am avut starea necesară, dar am decis să mă forțez. Acest lucru s-a resimțit în pictura mea. Nu am reușit să obțin o schiță prea clară, iar concentrarea mea nu a fost la capacitate maximă.

Am pictat atât cât am putut, lăsând restul pe a doua zi. Astăzi nu am mai avut starea respectivă, astfel că am reușit să mă afund în pictură ca de obicei. Am ales un subiect legat tot de mâncare.

Voiam ceva viu colorat, drăguț și care să-ți facă poftă. Așa am ajuns să pictez o felie de pepene plus câteva cireșe din acelea negre de coapte.

Am căutat mai multe poze de referință. Am ales două imagini pe care le-am combinat. Fac de curând acest lucru, dar simt că nu dau greș cu metoda asta. Adică, așa nu ajung să copiez în totalitate după o poză anume, ci mai degrabă adaug sau elimin câte un element, două din mai multe fotografii.

Să spunem că așa fac rost de-un pic de originalitate. Tot mai bine este să-mi pregătesc niște obiecte pe care să le pictez pe viu sau chiar să le fac poză. Dar cum nu pot să fac asta încă, aplic această metodă.

Pictura a ieșit destul de bine. De cireșe nu sunt chiar mulțumită. Am zăpăcit acele culori încât am creat un pic de haos. Data viitoare trebuie să fiu mai atentă și mai răbdătoare.

Încă am momente în care îmi crește viteza de a picta. Grăbitu` ăsta e lipit de mine de când mă știu și va trebui să mă despart de el încetul cu încetul.

Am pictat prima dată fundalul și masa. După ce le-am pictat, ceva era anost, așa că am băgat în funcțiune pensula din păr de porc pentru a face câteva „zgârieturi de pisică”.

M-am apucat apoi de pictarea celorlalte elemente. Am folosit pensula din păr de porc, deoarece voiam să ofer o textură întregii picturi.

Anumite elemente le-am pictat și cu pensule din păr sintetic, cum ar fi cireșele și coaja pepenelui.

Pictura trebuie să se usuce de acum, după care abia aștept să o dau cu verniș!

Poți simți sentimentul de revigorare într-o zi toridă de vară după ce iei o îmbucătură sănătoasă dintr-o felie de harbuz? 🙂

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *