De ce să te apuci de pictat/desenat?

Să presupunem că treci printr-o etapă neplăcută din viața ta. Poate ești stresat, lipsit de chef de viață, întristat, ai o problemă în a te exprima prin cuvinte sau doar dispui de foarte mult timp liber. O activitate plăcută și benefică este să pictezi sau să desenezi.

Această activitate te ajută să te deconectezi de la starea și gândurile pe care le ai, să exprimi mai ușor ceea ce simți, în final reușind să te vindeci sau să îți ocupi timpul.

Terapia prin artă este des folosită cu persoanele de orice vârstă care au probleme de comunicare. Arta ne ajută să ne vindecăm sufletește. Prin aceasta ne exprimăm emoțiile, trăirile, conflictele sau țelurile. Cuvintele nu vor fi niciodată suficiente. De aceea pictura, dansul sau muzica pot reda într-un mod profund ceea ce simțim, ce vrem să transmitem, ceilalți înțelegând sau chiar simțind perfect ceea ce dorim să exprimăm.

De asemenea, este bine să ai o activitate. Îți procuri un sketchbook, un creion și începi a schița orice: floricele, case, animale, oameni, orice. Te poți înscrie la cursuri în cazul în care vrei să evoluezi. Te poți împrieteni cu oameni care fac același lucru, creându-ți un nou stil de viață.

Desenul îți dezvoltă imaginația și te pune la încercare: cum să remediezi o greșeală, cum ar trebui să fac asta, ce culoare merge cu alta și tot așa. Poți chiar încerca să desenezi cu mâna stângă, fiind o provocare mare. Am încercat și nu e chiar simplu.

Creierul nu trebuie lăsat prea mult la odihnă. Diferite activități te pot ajuta să ții în stare activă ambele emisfere ale acestuia. În emisfera stângă se află logica, vorbirea, matematica, analiza. Pe partea dreaptă se găsește intuiția, emoția, simțul artistic, creativitatea și altele. Putem spune că partea stângă este ziua cu cele mai neplăcute ore de la școală, iar pe dreapta sunt cele mai distractive.

Folosește-ți timpul pentru a te dezvolta și a te vindeca, dacă ai nevoie. Pictura/desenul este o alegere distractivă. Așa poate descoperi că ai un talent ascuns.

Vouă de ce vă plăcea ora de desen la școală?

Distribuie articolul:

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *