Cum saturăm din nou vopselele pe bază de ulei?

Am aflat fără să vreau cum poți satura stratul de vopsea aplicată pe pânză, pentru a putea continua pictura folosind aceeași nuanță. Culorile de ulei sunt vopsele care se usucă prin oxidare, astfel că nuanța își pierde din strălucire și din saturație.

De aceea, când pictura este uscată complet, se aplică un strat de verniș care readuce la viață proprietățile vopselelor pe bază de ulei, iar la final opera arată bine!

Sunt situații însă, în care nu reușești să finalizezi lucrarea de la bun început, astfel că trebuie să continui peste câteva zile, timp în care vopseaua începe să se usuce. Ce am aflat că poți face este să folosești o dischetă demachiantă sau un pic de vată, pe care o înmoi ușor în puțin ulei de in.

Apoi elimini excesul tapetând discheta pe o cârpă sau un șervețel. După care, cu mișcări circulare „lustruiești” o porțiune mică din suprafața pe care trebuie să o finalizezi.

Atenție! Stratul de vopsea trebuie să fie bine uscat înainte de a-l „lustrui” cu ulei de in. Dacă nu aștepți ca acesta să se usuce, riști ca vopseaua să se ia.

Această metodă chiar funcționează și îți recomand să o încerci, mai ales dacă pictezi în straturi.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *