Acest job este visul oricărui artist. Toți vrem să lucrăm cu ce ne pasionează. Oare să ne asigure pâinea de zi cu zi urmarea pasiunii? Îți voi prezenta câteva sfaturi ce te pot ajuta pentru a te „angaja”.
Pune ideile în practică
Să presupunem că ai citit cărți de afaceri, ai auzit alte idei sau chiar ție ți-a venit una. Nu lăsa ca aceasta să se piardă căutând și mai multe informații decât ar fi necesar. Începe să pui în aplicare tot ce ai descoperit. Creează-ți site-ul sau pagina cu pricina și posteză-ți arta cu toate detaliile necesare.
Acest lucru l-am făcut și eu cu Artă în dar. Mi-a luat ceva timp până să creez pagina. Noroc că Adrian mi-a dat curaj să încep.
Ce oferă arta ta?
Aceasta este prima întrebare la care trebuie să răspunzi. Dacă faci portrete sau caricaturi, ce ar transmite ele? Iar dacă faci picturi cu peisaje, natură moartă, artă abstractă sau alte teme, trebuie să ții cont de nevoile clientului. Dacă realizezi un tablou ce ar putea fi încadrat într-un spațiu îngust, cineva poate ar avea nevoie fix de așa ceva.
Nu trebuie să faci totul la întâmplare. Oamenii caută lucruri utile care își au locul lor undeva anume. Dacă ții cont de asta, va fi un pas în față spre reușită.
Folosește-te de reclame
Facebook dispune de această opțiune. Lucrul acesta va ajuta pagina să crească. Mai mulți oameni vor avea acces la ceea ce postezi, astfel că sigur vei găsi cumpărători. Acest aspect trebuie făcut zilnic.
Nu te descuraja
Aici este adevărata provocare. Dezamăgirea și pesimismul apar cât ai pocni din degete când nu ai cumpărători cel puțin două zile la rând. Am trecut prin acest lucru și chiar mi-a tăiat orice speranță. Salvarea mea au fost cei care m-au încurajat și mi-au reaprins dragul de a merge mai departe.
Fă totul cu dragoste
Nu te gândi că vrei sume imense de bani, astfel că pictezi/desenezi doar pentru asta. O lucrare muncită se cunoaște. Pasiunea transpusă se vede, iar clientul se bucură când vede devotamentul tău și strădania.
Nu gândi la rece
Aici mă refer la prețul ales. Știu că lucrul manual este o îndemânare pe care nu multă lume o are. Tu ai vrea să pui prețuri cosiderate normale de către artiști, dar piperate de către cei din afară. Acesta este poate cel mai frustrant lucru.
Trebuie să ții cont de ce ar crede clientul despre prețul tău. Sunt oameni care își permit și care nu. Cred că știm înspre ce categorie se înclină balanța mai mult. Prețul trebuie să fie echilibrat.
În străinătate, arta se consideră cu mult mai valoroasă față de cum e văzută la noi în țară. În timp ce tu într-o zi ai cinci comenzi, cel din străinătate are zece. Un lucru tare neplăcut, dar vei reuși. Trebuie doar să lupți, să perseverezi.
Acestea ar fi sfaturile pe care ți le recomand. Eu le-am respectat și pot spune că îmi merge bine și încerc să evoluez.
Urmează-ți visul și ai încredere că vei reuși!
Se pot face bani din artă însă în România este puțin mai dificil.
De aceea o idee bună ar fi să reușești a te extinde cât mai mult. Ce este al tău este pus deoparte. Nu trebuie să te descurajezi – în general vorbind. 🙂
Greu de pus în balanță pasiunea și satisfacția financiară, însă nimic nu e imposibil. Odată ce reușești, te poți considera fericit și norocos.
Așa este.