Răspunsul este, da! De foarte multe am încercat să îmi creez propriul sketchbook. Ideea este că n-am înțeles prea bine modul în care coși. Mi se pare destul de complicat. Dar vreau mult să am unul făcut de mine.
Sunt niște materiale specifice pentru această treabă, dar văd eu ce le pot înlocui. Mai mereu caut să mă descurc cu ce am. În felul acesta îmi pun inventivitatea la încercare. Mi-ar trebui câteva foi de carton rigid, hârtie watercolor, ață mai rezistentă, un ac, lipici, ceva de făcut găuri, riglă și foarfec sau cutter.
Aș avea o parte din ele. Cum fac rost de toate, deschid șantierul. Doar am zis că vreau să am cât mai multe obiecte făcute de mâna mea. Sper să nu eșuez și de data aceasta cu realizarea sketchbook-ului. Voi înțelege până la urmă modul acela de a coase.
Faptul că îți faci propriul caiet, îți aduce multe avantaje. Alegi numărul de foi, dimensiunea și stilul. Poți să-l faci cum vrei tu. Poate avea o sută de pagini. Poți combina foi pentru watercolor cu cele pentru schițe. Dă frâu liber imaginației și distrează-te în acest proces de creare.
Sketchbook-urile se cos, deoarece așa sunt mai rezistente iar foile nu pică. Dacă le vei lipi cu aracet, există șansa să se dezlipească și cel mai urât lucru: imposibilitatea de a te folosi de întreaga foaie. O parte din ea va fi lipită de cealaltă.
Poți face din acest caiet o agendă. Pentru ea poți folosi foi obișnuite dintr-un top de hârtie. Gsm-ul ei este potrivit pentru scris, colorat în creioane.
Deci nu este necesar să tot cumperi sketchbook-uri. Hârtia o poți comanda individual sau iei un bloc de acuarele și le folosești pentru confecționare.
Dacă ai posibilitatea și îndemânarea pentru a-ți realiza propriul caiet, atunci pune-te pe treabă și vezi ce-ți iese la final.
Hai să îl facem!
Facem!