Am mai încercat asta o dată. Nu a fost chiar atât de greu, dar se vede că sunt stângace. Mama mea își va pune la bucătăria de vară geamuri clasice de sticlă și m-am gândit să îi dau un aer de vitraliu.
Culorile le am. Nu sunt de cea mai bună calitate, dar merg. Conturul mă așteptam să fie mai subțire. Am căutat și variante așa, dar nu am găsit.
Geamul pictat mă fascinează prin culoarea luminii care bate în nuanțele respective. Am pictat pe un pahar de sticlă diferite forme în care am pus o lumânare și lumina care trecea prin pahar era nuanțată în culorile aplicate.
Îmi place să fiu înconjurată de obiecte făcute de mâna mea. Caut să îmi fac propriile decorațiuni. Așa locul prinde viață și mă reprezintă. În casa părinților mei sunt multe vaze cu flori personalizate. Vazele sunt de fapt sticle de vin vopsite, iar florile le-am cules de pe câmp și le-am uscat în pod. Eram obsedată puțin de strângerea și uscarea lor.
Îmi plăceau maxim. Am strâns la un moment dat flori de am făcut ditamai buchetul. Apoi le-am ales pe cele mai bune și le-am transferat în vaze.
Când vom avea propria locuință, vreau să am măcar geamuri pictate. Sigur Adrian nu va fi încântat să aibă vaze pe orice poliță. Mai ales că un lucru trebuie să fie practic în opinia lui și are dreptate până la urmă.
Am dat peste modele uimitoare pe Pinterest cu sticlă pictată. Vitraliul și sticla pictată am crezut că e același lucru, dar nu e chiar așa. Vitraliul este compus din bucățele de sticlă pictată și prinse între ele prin tije metalice sau plumb. Iar sticla pictată este doar o bucată de sticlă pe care o pictezi, iar acel contur metalic creat de acele tije se face cu un contur sclipitor în diferite nuanțe. Practic, este o imitație de vitraliu.
Vouă cu ce vă place să „însuflețiți” casa?
`om experimenta și asta. Sunt multe geamuri din sticlă la țară, să știi.
Așa facem