Poate că te întrebi ce pensulă să îți achiziționezi. Ele pot fi din păr natural sau păr sintetic. De curând am observat că există și pensule cu rezervor – n-am încercat, încă.
Aceste pensule au calități și dezavantaje dacă nu sunt folosite la tehnica specifică fiecăreia. Așa că hai să dăm startul articolului. Și începem cu:
Pensula din păr sintetic
Aceste pensule sunt ușor rigide, perfecte pentru acrilice, guașă, watercolor și ulei. Prețurile sunt și accesibile, dar și scumpe. Eu am de multă vreme două pensule Da Vinci, mărimea 4 și 10. Sunt foarte mulțumită de ele. Le folosesc la watercolor.
Pensule pentru ulei nu mai am. Voi comanda setul acesta, deoarece de multă vreme doresc pensule late. Voi reveni cu o părere despre ele.
Am avut una la un moment dat și am observat că este ce trebuie.
Pensulele din păr natural
Niște pensule mai cu moț. Acestea sunt dorința multor pasionați care pictează în watercolor – chiar și a mea. Problema este că sunt extrem de scumpe, cum sunt cele din păr de veveriță. Ele sunt foarte moi și rețin multă apă. O astfel de pensulă îți poate îmbunătăți tehnica, însă să nu crezi că aceste accesorii scumpe te fac un bun artist, ci doar munca. Restul sunt lucruri pe care ți le vei putea permite.
Nu vei putea folosi niciodată acest tip de pensulă pentru celelalte tehnici din simplul fapt că sunt prea moi. O rezolvare a acestei probleme este să cumperi una din fire de porc. Părul dur îți va permite să te joci cu acrilice, ulei.
Acum sper că te-am lămurit că nu e musai să achiziționezi o pensulă din păr de veveriță pentru a picta.