De când mă știu iubesc să împachetez cadouri. Nu cunosc metode uau de împachetare, însă caut să înfrumusețez ambalajul cât de mult pot.
Am avut o perioadă când culegeam aproape toate florile câmpului, și le uscam în podul casei. Îți spun sincer că podul nostru nu a fost așa frumos niciodată! Am grupat florile într-un număr cât mai redus și le-am agățat cu capul în jos de un fir întins de la un par la altul.
Pentru ca o floare să se usuce corect, trebuie să fie într-un loc ferit de umezeală. Podul casei era perfect pentru asta. Se făcea și o căldură imensă vara, fapt ce sporea uscarea lor. Un alt aspect important este să fie ferite de lumină.
Dacă în pod nu le poți pune, nu e rost de disperare. Florile pot fi depozitate și într-un dulap, fie agățate, fie puse cu grijă pe un raft. Așa lumina nu va ajunge la ele, iar procesul de uscare se poate desfășura în voie. Va fi mai lent, dar se va întâmpla.
Așa am uscat foarte multe flori, încât am făcut la un moment dat un buchet destul de mare. Acum, de ce am făcut o paranteză atât de mare? Păi am vrut să ajung la ideea că te poți folosi de natură ca să decorezi ambalajul unui cadou.
Dacă ai și un tub de ceară cu o ștampilă pentru a le lipi pe hârtie cu un sigiliu, ar fi minunat. Asta am făcut eu cu o frunză de trandafir presată și arată foarte bine. Așa am schimbat aspectul banal al hârtiei.
Dacă ți se pare complicat să usuci flori, atunci le poți presa. O carte groasă să ai la îndemână, că în rest este floare la ureche. Eu am ales să folosesc flori sau frunze, deoarece îmi place să introduc elementele naturii în activitățile mele. Și pare ceva mai deosebit, decât dacă aș folosi un sticker.
Dacă și tu iubești să te joci cu ambalarea unui cadou, poți încerca ceea ce am făcut și eu. Spor!