Am scris într-un articol anterior despre câteva materiale de pictură cumpărate nu cu mult timp în urmă. Am zis că ar fi o idee bună dacă ofer informații mai detaliate despre câteva dintre aceste materiale.
Paleta de culori din hârtie este un articol de pictură foarte util. Am aflat despre ea atunci când urmăream un videoclip pe YouTube cu Paint Coach. El folosea acea paletă și spunea că te ajută să menții ordinea între culori și te scapă de curățarea acesteia.
A durat ceva până să decid că vreau una. Nu pentru că nu m-a convins, ci pur și simplu ezitam din diverse motive personale. Dar, până la urmă am ajuns să o cumpăr. A fost luată de pe Colorit la un preț de 63 RON. Mărimea ei este de 22×30 cm și are 36 de coli albe.
Aceasta are foi lucioase care nu permit pătrunderea culorilor sau a solvenților prin ele, astfel că nu se va deteriora foaia de dedesubt. Am lucrat cu ea deja de două ori și nu am întâmpinat probleme.
Încă nu am rupt foaia pe care am lucrat, deoarece nu am murdărit-o atât de tare încât să o arunc. Vopseaua rămasă nu a pătruns prin foaie și a stat ceva timp la „carceră”. Cred că o săptămână a durat până să o scot la lumină.
Se pare că este și pe Emag o paletă hârtie Nassau tot la 63 RON. De la Nassau am un set de linere de care sunt foarte mulțumită. Deci cred că și paleta lor va fi destul de calitativă.
De asemenea, pe Pictor shop sunt două opțiuni. Paleta aceasta la 53,50 RON sau aceasta la 28,50 RON. Acum, nu știu ce diferență poate fi între ele. La specificații spun aceleași lucruri, deci este posibil să fie doar diferența de brand.
Pe Artmie găsești aceeași paletă ca pe Emag la un preț mult mai convenabil de 23,90 RON.
Ca să închei, voi spune că a fost o investiție tare bună această paletă. Culorile îmi sunt mult mai bine organizate pe ea și nu se „îmbrățișează” una pe alta. Pe scurt, este ordine!
Diferența între paleta veche – care nu era o paletă, ci o cutie de la creioane colorate – și cea luată acum, se vede cu ochiul liber. În stânga erau culorile amestecate cu solvent, iar în dreapta cele amestecate cu ulei de in. Așa reușeam să mențin o ordine pe acea „paletă”.
Poate că aș fi putut să o curăț, dar cum stau la bloc și în baie nu mă îndur să o spăl, deoarece voi folosi solvenți cu miros puternic, nu mi s-a părut o idee bună. Dacă stăteam la curte, deja era totul mult mai simplu.
Și așa a mai apărut încă un motiv în plus pentru care ai putea cumpăra și tu o astfel de paletă. Cum am mai zis, pe mine mă ajută mult!
Ordinea nu prea face parte din viața unui artist, huh?
Nu prea… Trebuie să te chinui ca să o ai.